30 January 2016

Tast de vins amb guiatge pel medi natural i pel patrimoni arquitectònic d'Arenys de Mar





Fou una gran idea la de combinar un tour pel nucli antic d'Arenys de Mar amb un guiatge de natura (rials, platges, alocs, alzines, vinyes, erms...) i un tast de vins per rematar-ho Tot això amb un grup d'Internations que vaig anar a buscar a l'estació d'Arenys.


Des d'allà hem començat la volta pel poble mostrant la casa de Salvador Espriu, els panys de portes amb motius "austriacistes" (àliga bicèfala)  i "borbònics" (flor de lis), cases del XVII i XVIII, la Riera...


Encabat hem anat cap a la platja i el port d'Arenys. Ens hem aturat a l'Edifici del Calvari, prominent, al bell mig del port que alberga la colònia d'orenetes cuablanques (Delichon urbica) més gran del poble amb més de 100 nius i essent ben bé un terç del total de nius del poble.


Hem continuat caminant resseguint la costa fins a la platja del Cavaió, a llevant del port i una de les més amples del país. Hi hem observat gavines, gavians d'espècies diferents i, també, el corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis).

Quan hem arribat a la desembocadura del Rial de la Serp hem canviat la direcció i hem remuntat el rial -nom local amb el que es designen les rieres petites-, entre alocs, canyes, alzines, murs de tàpia i mòts de sorra.

I d'aquesta forma hem arribat a la nostra vinya, la de can Guri i menada per la Cooperativa de la Serp. Ens hi esperava en Nani (www.tastandcasa.cat) 'amic, soci cooperativista i gran entès en vins.




Ell ha explicat al grup d'Internations (de 15 països diferents: Israel, Regne Unit, Argentina, Colòmbia, Eslovàquia, França, Alemanya, Àustria, Rússia, etc) com cuidem la nostra vinya, la història que hi ha al darrera, quins vins fem i, és clar, ha donat resposta a tots els dubtes. Ha mostrat el nostre celler i  hem fet cap a la caseta on tenia preparat el tast de tres vins: el nostre blanc Aloc, un altre blanc "Pansa blanca" de la comarca i un Edetària o negre de la Terra Alta. Tot amanit amb fuet i olives i el bon ambient amb el blau del mar com a teló de fons.


Quan hem enllestit el tast hem fet cap al Restaurant Mont Calvari on una paella i altres delícies han fet fruir el nostre paladar. Els nius buits de l'oreneta cuablanca ens contemplaven. Gairebé tres hores entre arròs, sonsos, boquerons, carxofes, vi...i...fins a la propera! Sempre benvinguts!






No comments:

Post a Comment

Quizás te interese...